Siste sjanse

Siste sjanse

Det er mange av dere som har kommet med teoriene deres. Jeg er imponert. Dere forstår mye selv med lite informasjon til rådighet. Etter kveldens episode vil konkurransen avsluttes, da jeg vil høre dere komme med teorier før svaret blir gitt. Tusen takk for alt engasjement. Jeg håper dere snart forstår fullt og helt at jeg ikke har noe med dette å gjøre. At jeg er et offer. Skogen er mitt hjem, uansett hvordan dette går kommer nok ikke det til å endre seg, men jeg vil kanskje være fri. Kan dere forstå det?

Trygve

Kommentar (30)

 1. S 14.03.2017 – kl. 19:56

  Jeg forstår at du ikke har noe med det å gjøre Trygve. Jeg håper at når saken er løst at du kan få fred og de som beskyldte deg kan gi deg en unnskyldning, Du fortjener å bli fri fra dette en gang for alle. Jeg håper jeg har kunnet hjelpe deg med det lille jeg har kommet med av teorier , jeg er ikke flink til å oppklare saker, Men fra første episode har målet vert å hjelpe deg, Jeg vet du blir fri Trygve også håper jeg at du kan legge dette bak deg når saken er oppklart.

  • Jonas 14.03.2017 – kl. 20:22

   Jeg toror at det er tygve som har hjort det jeg vil at den site epesoden komer i dag fra Jonas

 2. Johannes 14.03.2017 – kl. 20:54

  Jeg tror på deg Trygve, jeg tror du ikke har gjort det du er blitt anklaget for. Jeg håper at du vil bli fri og få fred når sannheten endelig kommer ut, jeg håper at de som har anklaget deg vil be om unnskyldning.

 3. G….. 14.03.2017 – kl. 21:05

  Jeg tror det er Trygve fordi Greger drepte Aron og Christian. Trygve e sønen til Greger. De andre speiderne ble også drept så det kan ikke være dem. Hilsen G…..

 4. Anonym 14.03.2017 – kl. 21:06

  Jeg tror at EG er TM.hvis det ikke er TM/EG som har gjort det så må det være rolf jeg er ikke så sikker på at TM er så uskyldig……. jeg vet ikke men det er min mening PS jeg er 13 år så jeg er ikke noe “proff” i dette…..

 5. Irene 14.03.2017 – kl. 21:17

  En del brikker faller på plass. Det er flere som ikke har fortalt sannheten her. Eks: Ann Kristin. Rolf ser ut til også å vite om ranet og pengene, kanskje pga hemlig samtaler med faren. Ser ut til at disse to har samarbeidet. Kan være Rolf som tok livet av De andre speiderguttene. Aaron ser ut til å ha prøvd å rømt og gjent seg, men blitt innhentet av Greger. Greger tok også livet av Christian. Jeg tror det et Rolf som er ute i skogen nå. Greger er for gammel og mest sannsynlig dø.

 6. Ina 14.03.2017 – kl. 21:18

  Noe med Rolf er det i hvert fall.
  Hva var det brevet de klippet fra hvor det sto at Ann Kristin var overbevist om at Rolf var i live? Og et brev til mor?
  Det blir spennende å finne ut av.

 7. Wisting 14.03.2017 – kl. 21:22

  i 1979 ble grorud sparebank ranet av Christian Wilhelmsen (død) og Greger Ekdahl.

  og i 1983 forsvant 4 speider gutter sporløst forsvunnet Rolf Ekdahl Jacobsen, Hans Erik Haug (død), Ingvar Ruud (død) og Aron Aronsen (død) (speiderleder).
  Hans Erik fikk beinet i en revesaks og slo hodet i stein døde av ulykken men før dette skjedde tok han bilder av Aron, Hans Erik løpte av gårde men ble jaget av en fremmed person.
  Ingvar Ruud ble dratt ut av teltet da han hørte på (every breath you take) da han skrev i dagboken sin og alt vi vet er at liket hans ble funnet i tjernet. jeg tror han ble slått bevisstløs stappet i en sekk og druknet.
  Aron Aronsen tok med seg guttene på tur da han fikk høre om pengene da han var fengselsbetjent. Han trengte pengene da han hadde mye purringer, inkasso varsler og som jeg så at noe som sto i hans navn ble tvangsauksjonert bort. jeg tipper 100% at han fikk vite ca om hvor pengene til Christian og Greger lå. han tegnet et kart men kartet stemte ikke og gravde blindt. han kom tilbake til teltet der Ingvar og Hans Erik egentlig skulle være og guttene var borte Rolf var også borte. Aron gikk ut for og lete etter guttene da han kom til 2 hytter det ene med et kors på. Aron ropte etter Rolf han kom ikke, Aron gikk inn i hytta uten kors på da Greger dukket opp og de sloss jeg tror også ar Rolf dukket opp bak Aron slo eller sparket mulig et lite knivstikk så Aron skulle bli satt ut av spill så det skulle bli lettere for far (Greger) å drepe Aron.
  Christian Wilhelmsen var med på ranet tok på seg skylden og ble satt inn bak lås og slå etter 6 år kom Christian ut av fengselet og skulle finne disse pengene men da Christian satt inne skrev han et brev til Greger som satt inne på st.sunniva hospital om at det han skrev var en advarsel om at han skulle ligge unna disse pengene for det Christian gjorde var at han tok på seg skylden for ranet ovenfor Greger som egentlig utførte ranet. Greger stakk av fra st.sunniva hospital og møtte på Christian. Greger var sinnsforstyrret og var istand til å kutte strupen på Christian så han fikk beholde pengene selv.
  Greger er den som var morderen til alle de omkomne.

  Tryge sin oppvekst i skogen med far som skogvokter.
  da du ble funnet med støvlene på tror jeg du bare var ute og lekte som alle andre barn gjorde du ble funnet med noe som var antatt var en av speidernes støvler som du skriver så er skogen ditt hjem. å det gir dette stor mening. du ble satt inn på rhodevangen ungdomsinnstutisjon for noe du ikke gjorde. da du skulle bli flyttet til fengselet så rømte du tilbake til der du ble oppvokst du blir selv skogvokter å finner ut hvor pengene ligger du graver de opp og gjemmer de selv da har du noe du kan bruke imot den som truer deg. faren din (skogvokteren) døde nok av alderdom. du sorterer deltagerne for den som mest sannsynelig kan hvitvaske deg så du endelig blir FRI. mulig det er Rolf etterkommeren av Greger som teroriserer deg den dag i dag.

  • Bandit 14.03.2017 – kl. 21:44

   kan være inne på noe. Men lurer på om Rolf ble også tatt av dage. Så Greger er han som vandrer i skogen. Fortsatt leter etter pengene. Han må gjemme seg. Rolf kunne ha kommet tilbake og fortalt hva som hadde skjedd med resten, selv om han fant pengene. Trygve fant nok fort pengene og gjemte de et annet sted, kanskje levd litt på de også mens han har bodd i skogen. Men R og G kan også ha sammarbeidet når G klarte å rømme, men de hadde jo ikke hat noe kontakt. R viste klart om pengene, har jo stått i avisen i mange år. Så han kan jo ha vært med for å lete med Aron?? Men tviler.. Blir spennende dette.

 8. Birgitte 14.03.2017 – kl. 21:52

  Greger er på jakt etter Aron i skogen. Han oppdager at Aron har tatt med seg 3 gutter, en av dem er hans sønn Rolf. Aron dreper guttene, med unntak av Rolf. Aron blir drept av Greger for å beskytte Rolf. Rolf og Greger blir gjenforent. Greger ønsker ikke å leve et “normalt” liv, men være i fred i skogen sammen med Rolf. Greger er nå død av alderdom. Rolf har blitt værende igjen i skogen. Før Greger døde fortalte han Rolf hvor ransutbyttet etter ranet hadde blitt gravd ned. Rolf har ikke ønsket å kunngi at han er i live eller komme tilbake til samfunnet. Rolf bor i den ene hytta, Trygve bor i den andre.

 9. Kine 14.03.2017 – kl. 22:03

  Hvis dere følger godt med i introen på starten på episoden så ser du Rolf ser litt rar ut, at han ser i bakgrunnen på et eller annet. Du leser ingen ting om Rolf. Jeg tror kanskje at Rolf har hatt kontakt med faren sin lenge etter at foreldrene separete seg. Greger kan ha sagt hva han har drevet med og at han har gravet ned pengene på et bestemt sted,ettersom Rolf er speider og har en mulighet å kunne bli med sine medspeidere på tur til akkurat dette stedet som faren har snakket om. Så klart så tar han sjansen.

  Jeg tror at Rolf og faren har et samarbeid på et vist. Men tror at Rolf ikke helt viste at greger klatre å rømme fra sinsykthuset og at han kanskje blir overrasket over å se han der. Enten kan greger kommet i en krangler med Rolf ettersom vennene hans blir drept av greger. Kanskje Rolf og faren havner i en liten slosskamp, hvor Rolf er heldig med å vinne “kampen”med at greger skader seg sikkelig eller dør. Hvor Rolf så klart blir ute av seg for. Ettersom den ene episoden handler om tilgivelse og noe med Gud kan det ha skjedd noe som gjør at han får en skyldfølelse for. Medtanke på at Rolf er rundt 14-15 årsalderen og det samme er Trygve. Kan de evt være i bekjentskap , at de kjenner hverandre, men Trygve blir lurt av Rolf på et vis eller at Trygve prøver å rømme fra Rolf, men uheldigvis så blir Trygve tatt av politiet. Trygve rømmer fra ungdoms institusjon for å bevise at Det ikke er han som har skylden og vil bevise at det er Rolf og greger som står bak hele greia.

 10. Ina 14.03.2017 – kl. 22:15

  Hvem sine støvler var det Trygve ble sett med?
  Var det Rolf sine støvler?

 11. MSS 14.03.2017 – kl. 22:46

  Tror fremdeles at Trygve og Rolf er samme person.(person forstyrrelse) Greger har gjort ugjerningene med og uten ulykker. Han er i dag en gammel mann på 78-80 år, kanskje gått bort for den sak skyld. Medan Trygve/Rolf sitter på hele sanningen ( kanskje som vitnrogså)og dårlig samvitighet over hva faren har vert i stand til, Trygve må vere et slagt alias for Rolf. Hvorfor skulle Trygve ha skrevet insinalene sine på senge bunnen , og når gjordet han det? Hvor tid var han i hytten? Rolf har jo vert i hytta en gang, han kunne ha skrevet dem da han skiftet personlighet. Men men mange gode teorier ut og går her. Spennende dette her.

 12. Kristin 14.03.2017 – kl. 22:52

  Skriver ned alt slik jeg har skrevet det i boken min.

  Greger og Christian utføre ranet sammen, Greger kjørte ransbilen. Christian og Aron spilte på samme fotball lag, Christian ble dømt for ranet, da jobbet Aron som fengselsbetjent. Aron visste da om ranet og hvem som sto bak. Aron var spilleavhengig og hadde gjeld, i og med at Aron var fengselsbetjent hadde han en mulighet til å finne pengene ettersom kanskje han hadde fått Willhemsen til å fortelle hvor de var gjemt. Arons kniv og Gregers smykke ble funnet i ei hytte. Greger og Ann Kristin er foreldrene til Rolf Erik Jacobsen. Den 29 September 83 slapp Willhemsen ut fra fengselet, men samme dag rømmer Greger fra St. Sunniva hospital, begge drar til Åstjern på jakt etter pengene. Aron som var fengselsbetjent visste om Willhemsens snarlige løslatelse og hadde derfor arrangert speidertur til nettopp Åstjern. Da kunne han lete etter pengene, mens Hans Erik, Rolf og Ingvar trodde det var en vanlig speidertur. Men det kan se ut til at noen har flyttet på pengene, og det må være en av de som vet hvor de ligger, eller har funnet de. Trygve var mye hos Hans Erik, mulig han var der i fosterhjem for det var mye bråk hjemme. Aron ville så gjerne ha de pengene at han drepte alt som kom i veien for han. Aron drepte Ingvar og Hans Erik, han skulle ta Rolf også ettersom Rolf visste hva Aron var ute etter. Men i det Aron leter etter Rolf blir han overrasket av Greger. Greger og Aron utveksler en kamp, der Aron taper. Greger drepte så Wilhelmsen for han visste jo hvor de pengene var gjemt. Og Greger fant ingen anen utvei enn og kvitte seg med han. Rolf som visste om ranet faren var involvert i, ville også ha de pengene. Rolf gravde opp pengene og gjemte de på et nytt sted. Han og faren fortsatte å lete, Rolf drepte etterhvert faren fordi han nærmet seg pengene.
  jeg tror det er Rolf som er ute i skogen og skremmer folk og han har drept faren sin for å få pengene for seg selv. Han har deretter plantet beviser slik at Trygve skulle få skylden og han kunne gå fri.

 13. Monkri 14.03.2017 – kl. 23:18

  Aron hadde tatt med seg guttene på speidertur som skalkeskjul for å finne de nedgravde pengene. Disse hadde han fått vite om via brevet Christian sendte til Greger mens Christian var innsatt. All post ut og inn av fengslet ble kontrollert. Dette viste Christian, men det var eneste måten å kommunisere med Greger på. Aron trengte pengene pga økonomisk uføre etter mye spilling.
  Trygve ble tatt i forvaring på Rohdevangen da han ble funnet i skogen, men rømte 16/10-85 i forbindelse med overføring til fengsel da han fylte 18. Han rømte tilbake til skogene, men hadde ei lita hytte han hadde tilhold i. Her bodde han og samlet bevis for at HAN ikke var den skyldige i saken.
  Greger ble tvangsinnlagt på St. Sunniva etter vold og utagerende adferd mot sin kone, Ann Kristin. Han fikk diagnosen schizofreni etter feilaktig diagnostisering og feilmedisinering på sykehuset.
  Greger rømte fra St.Sunniva den 20/9-83 (tidslinja) og oppholdt seg i skogen for å lete etter pengene han og Christian hadde gravd ned. Christian var egentlig ikke innblandet i ranet men ble ”kapret” av Greger utenfor Grorud Sparebank. På bilturen, som Christian ble tvunget til av Greger, ble de imidlertid enige om å dele ransutbyttet. Men etter at Christian ble fengslet og dømt for ranet bestemte han seg for å forsøke å få tak i hele pengesummen selv. Han mente han fortjente det etter å ha tatt all straffen og Greger slapp unna fengsel.
  Christian ble løslatt fra fengselet den 28/9, oppholdt seg hos sin mor kun ett døgn, før han den 29/9 (tidslinja) dro til Åstjern for å lete etter pengene.
  Hans Erik døde da han falt med hodet mot en stein etter å ha tråkket i revesaksa da ha forsøkte å løpe fra Christian som kom over han i skogen. Aron overvar dette, men gjenkjente Christian fra fengselet der han jobbet som betjent og turte ikke gripe inn da Christian ville kjent han igjen og skjønt hvorfor han var der.
  Ingvar ble dratt ut av teltet sitt og druknet av Greger som var redd for å bli avslørt.
  Da Aron lette etter pengene ble han overrasket og drept av Greger inne i hytta. Han ble drept med sin egen kniv. Vi kan skjønne at det var Greger som gjorde dette fordi det ble funnet et kjede der med Ann Kristin sitt navn på.
  Christian ble drept av Greger da de traff på hverandre ved Åstjern.
  Greger ble drept av Ann Kristin i et basketak da hun dro til Åstjern for å gi Rolf mer varme klær. I forbindelse med dette ble Rolf værende igjen alene i skogene. Han hadde sett mora drepe faren og ville ikke tilbake til henne og Ann Kristin viste ikke at Rolf nå ble igjen alene i skogene og at alle de andre speiderne var døde. Derfor vet Ann Kristin at Rolf lever, men av frykt for å bli avslørt for mordet på Greger så tør hun ikke lete han opp…
  Det er altså Rolf som stadig er i skogene rundt Åstjern. Han har aldri funnet pengene som han har fått nyss om og leter fortsatt. Det var han som raserte speiderhytta for å hindre ”de utvalgte” å finne dem. Og Trygve da, som bor i den lille hytta og samler bevis for sin uskyld. Han fant pengene til slutt og oppbevarer dem hos Monica i det blå huset. Den snille dama som alltid har hjulpet speiderne…
  Trygve, du er uskyldig i drapene!

  • Monkri 14.03.2017 – kl. 23:28

   Den 1/4-94 (tidslinja) sendte Rolf et brev til sin mor Ann Kristin hvor han forteller alt han vet. Det er også derfor hun er sikker på at han fortsatt er i live.

   • Angel 16.03.2017 – kl. 11:35

    Dette brevet ble aldri sendt, ellers hadde ikke Trygve kunnet presentere det som bevis.
    Ann Kristin føler seg sikker på at sønnen fortsatt er i live ut ifra Gregers diagnose.

 14. Kristine 15.03.2017 – kl. 01:27

  Trygve er Rolf.

 15. Mr. Marple 15.03.2017 – kl. 02:00

  Tror ikke det er så komplisert egentlig. Tror Greger drepte alle speiderne untatt Hans men inkludert Aron, Rolf, og Wilhelmsen. Siden det har han levd på ransutbyttet, og bor i skogen for å skremme folk fra å finne bevis mot ham. Han er ca. 70 så ikke for gammel til litt vandring i skogen, og mannen som skremte deltagerene når de tok bussen fra galehuset gikk sakte, og litt haltende som en eldre mann. Trygve bor også i skogen, og er den som har skrevet brevet til sin mor hvor han avslører alt som har skjedd. Mye bra teorier her uansett, og om noen timer får vi vite svaret! =)

 16. Lars christer 15.03.2017 – kl. 10:15

  Trygve du er uskyldig men skogen er jo ditt hjem og derfor kan du ikke noe for det du fant i skogen, du vil bli fri og vis du leser min teori så håper jeg at jeg har forstått ledetråder dine rett:) be free trygve✌😇

 17. Anonym 15.03.2017 – kl. 10:39

  Hva med faren til HansErik?

 18. Cess 15.03.2017 – kl. 12:03

  Tror Gregers står bak alt. Og at Rolf er sønnen til Gregers. Tror Rolf er i live siden vi ikke har fått noe info om han enda.

 19. G.. 15.03.2017 – kl. 15:46

  Alle som ikke har fått med seg at dette er fiktivt må åpne øynene. Hele denne historien kan være oppdiktet ut fra en krim/thriller fra 1958. De dødes tjern.

  Krimforfatter Jørn Lier Horst står bak bakgrunnshistorien. Referansen til André Bjerkes «De dødes tjern» er tydelig.

  Alle hendelser som skjer er iscenesatt av tvN. Dette merkes og er nok grunnen til at seerene svikter.

  Er nok Rolf som er i skogen og skremmer deltakerene. De andre er døde. De andre som det kunne vært er for gamle.

  Trygve kan være Rolf.

  G..

 20. Sundrum 15.03.2017 – kl. 16:51

  Etter 9. episode er eg ikkje så sikker på at det ikkje var Trygve som gjorde det likevel.

 21. Kristin (Ekdahl) :O 15.03.2017 – kl. 18:36

  Jeg tror vi får vite mer om Rolf og hans relasjon til saken, men likevel tror jeg den skyldige er den tvert motsatte enn vi hadde forestilt oss. Jeg tror rett og slett det er en gåte helt til de siste ti minuttene av episoden!

 22. Kristin (Ekdahl) :O 15.03.2017 – kl. 18:38

  Kanskje “Trygve” er hans kodenavn? Hva om det ikke egentlig er Tryvge han heter?

 23. Inger lise 15.03.2017 – kl. 18:40

  Rolf er den skyldige

 24. Malene s 15.03.2017 – kl. 20:29

  Jeg tror faren til Trygve står bak

 25. Siv 16.03.2017 – kl. 02:27

  Trygve må være Rolf og det er han som bor alene i skogen

 26. Inger lise 16.03.2017 – kl. 11:11

  Rolf er den som skremmer.far til Rolf gerhard ekdahl er den som er gåten

Legg til kommentar